White Peony-witte thee-Lathee puur-losse thee White Peony-witte thee-Lathee puur-losse thee_bewaarbeker White Peony-witte thee-Lathee puur-losse thee_navulpak ">
White Peony-witte thee-Lathee puur-losse thee White Peony-witte thee-Lathee puur-losse thee_bewaarbeker White Peony-witte thee-Lathee puur-losse thee_navulpak
White Peony - fijne witte thee
Een zachte en fijne witte thee, licht en bloemig. Bevat alleen de jongste topjes van de theestruik. Zeer verfijnde smaak, met groot vakmanschap geproduceerd.
€ 7,80
Aantal: 
Bestellen
 

Een verfijnde witte thee, met groot vakmanschap gemaakt


Proef de subtiele smaak van White Peony witte thee, en denk aan het vakmanschap van de producent die met de grootste zorg een eeuwenoud proces doorloopt om deze witte thee zijn unieke zachte smaak te geven.

Herkomst en productiewijze
White Peony is een witte thee uit China, ook Pai Mu Tan genoemd. Pai betekent “wit” en Mu tan “pioenroos”. Voor deze thee worden enkel de topjes van de theeplant geplukt, vooraleer het bladknopje opengaat. Deze nieuwe niet ontloken theescheutjes kunnen maar 1 keer per jaar geplukt worden. Na de oogst laat men de jonge scheuten verslensen en daarna meteen drogen. De White Peony thee is dan slechts licht geoxideerd. Dit hele proces vraagt een groot vakmanschap en maakt van witte thee een kostbare specialiteit.
De Chinese theeproducenten ontdekten al honderden jaren geleden dat de jongste scheuten van de theeplant zorgden voor een milde en meer verfijnde smaak. Heel lang werd witte thee daarom voorbehouden voor de keizer en de elite van China.

Natuurlijke werking - voordelen van witte thee
Van alle theesoorten is witte thee het minst ‘bewerkt’ tijdens het productieproces. Hierdoor blijven de gezonde stoffen van thee het best bewaard en wordt witte thee als de meest gezonde theesoort beschouwd. De antioxidanten, mineralen en vitaminen in witte thee geven heel wat voordelen voor je gezondheid.

  • Minder rimpels en een stralende, gezonde huid. Witte thee zit vol gezonde flavonoïden die de huid beschermen tegen UVB en UVA straling van de zon. Deze stoffen kunnen de schade van de zon herstellen en houden zo het verouderingsproces van de huid tegen.

  • Witte thee bevat mangaan en dit helpt je bloedsuikerspiegel in balans te houden.

  • Helpt je afvallen. Witte thee bevordert de afbraak van vet, en ondersteunt de stofwisseling waardoor je sneller calorieën verbrandt.

  • Witte thee bevat nog meer theanine dan groene en zwarte thee. Dit aminozuur verhoogt je alertheid en dus ook je concentratie. Ook de theïne (cafeïne) in witte thee zorgt voor een energieboost.

  • Verder helpt de geneeskrachtige werking van witte thee bij het verlagen van slechte cholesterol, het remmen van ontstekingen en het bestrijden van sommige schimmels.


Onze biologische pure thee en natuurlijke kruidenmengelingen bevatten geen allergenen.
Witte thee bevat net als alle pure theesoorten ook theïne (cafeïne in thee). Minder dan zwarte en groene thee, en zeker minder dan koffie, maar als je er gevoelig voor bent, drink je dus ’s avonds ook beter geen witte thee meer.


Inhoud
30g

Lathee pure thee wordt verkocht in een witte bewaarbeker uit gerecycleerd bamboe. Je thee is zo perfect beschermd. Om opnieuw aan te vullen, kan je een navulpak bestellen of met je beker langskomen in Lathee Geraardsbergen.Lathee raadt aan