Water als smaakmaker

Drijven er ‘olievelden’ op je theewater en blijft er een bruine brij kleven aan de binnenkant van je kopje? Dat zijn de onoplosbare zouten die ontstaan doordat de goede stoffen van de thee een binding aangaan met de kalk en mineralen in het water. Dit doet zich voor bij gebruik van hard water of leidingwater. Gebruik daarom liever zacht, mineraalarm water met een restwaarde lager dan 50mg/liter (dit vind je terug op het etiket). Je thee is helder en zijn smaak vol. Water bepaalt dus grotendeels de smaak van je thee.


Lathee tip: met een Brita waterfilter smaakt je thee al zoveel beter
 


Geef aroma’s vrij spel met de juiste filter

Een theepot met filter, een wegwerp- of herbruikbare filter, .. filters bestaan in allerlei vormen en materialen. Belangrijk is dat je filter smaakneutraal is. En dat hij groot genoeg is, want losse bladthee kan tot 3 keer toenemen in volume van zodra je water opgiet. Alleen als de theeblaadjes alle ruimte krijgen om te openen, komen de aroma’s volledig vrij.
 


Ken het karakter van de thee

Elke thee heeft zijn eigen karakter. Hoe beter je de thee leert kennen, hoe beter hij zal smaken. Deze richtlijnen helpen je bij een eerste kennismaking:Je vindt de aanbevolen temperatuur, hoeveelheid en trektijd per thee op je Lathee verpakking.


Lathee tip: Heb je nog geen waterkoker met temperatuuraanduiding? Laat kokend water afkoelen. Na 1 minuut bereikt het water 90°C, na 5 minuten 80°C.
 En opnieuw en opnieuw en opnieuw...

Wist je dat je de meeste losse bladthees (ook die van Lathee) kan hergebruiken? Oolong is zelfs op zijn best na 3 keer opgieten.
 Thee bewaren

Thee kan je tot 1 jaar bewaren in een zorgvuldig gesloten verpakking. Vermijd contact met licht, lucht, vocht en geurtjes van buitenaf. Dit schaadt de kwaliteit en verkort de houdbaarheid van je thee.

In de Lathee bewaarbeker is je thee alvast optimaal beschermd.