Golden Yunnan zwarte thee-Lathee puur-losse thee Golden Yunnan zwarte thee-Lathee puur-losse thee_bewaarbeker Golden Yunnan zwarte thee-Lathee puur-losse thee_navulpak ">
Golden Yunnan zwarte thee-Lathee puur-losse thee Golden Yunnan zwarte thee-Lathee puur-losse thee_bewaarbeker Golden Yunnan zwarte thee-Lathee puur-losse thee_navulpak
Golden Yunnan - zwarte thee
Een van de beste zwarte thee's ter wereld. Heel populair in China. Volle en vrij zoete smaak, intens aroma, met bloemige ondertoon. Mooie 'gouden' tipjes.
€ 7,80
Aantal: 
Bestellen
 

Een echte kwaliteitsthee met een heel eigen karakter.


Ontdek de pure smaak van Golden Yunnan zwarte thee. Hij onderscheidt zich van andere zwarte thee door zijn vollere en zachtere smaak, en door zijn kleur. De thee heeft een karakteristieke lichtere kleur die eerder naar amber of koper neigt. Golden Yunnan smaakt vrij zoet, niet bitter, en kan dus ook zeker gebruikt worden om een verfrissende ijsthee te maken.

De gouden puntjes in de thee zijn van ontluikende theeblaadjes. Ze geven de thee zijn uniek uitzicht en zorgen voor een intense smaakbeleving.


Herkomst en productiewijze
Golden Yunnan komt uit de hooggelegen provincie Yunnan in zuidwest China. Deze premium zwarte thee is erg populair in China, en wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste zwarte thee's.

Bij zwarte thee laat de producent de theeblaadjes zwaarder "oxideren". Oxideren is het proces waarbij de theeblaadjes uitgespreid worden in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Door de verbinding met zuurstof start dan het oxidatieproces en gaan de theeblaadjes verkleuren van groen naar donker. Om het oxidatieproces te stoppen (het moment is afhankelijk van de theesoort), wordt de thee verhit.


Wanneer drinken?
Zwarte thee bevat iets meer cafeïne dan groene of witte thee. Dat maakt deze thee zeer geschikt om in de ochtend te drinken. Misschien vind je in Golden Yunnan wel een alternatief voor je dagelijkse ochtend-koffie?

Golden Yunnan is zachter en zoeter dan andere zwarte thee's, en wordt niet bitter. Hierdoor is hij ook lekker passend bij de High Tea.


Natuurlijke werking - voordelen van zwarte thee
Zwarte thee bevat allerlei antioxidanten, vitaminen en mineralen, die een bewezen positief effect hebben op de gezondheid. Door regelmatig zwarte thee te drinken, kan je cholesterol, bloeddruk, spijsvertering, bloedsuikergehalte... verbeteren, en zo dus het risico op toekomstige gezondheidsproblemen een stukje voorkomen.
Zwarte thee bevat ook het aminozuur theanine. Dit verhoogt je alertheid en dus ook je concentratie.

Onze biologische pure thee en natuurlijke kruidenmengelingen bevatten geen allergenen.
Zwarte thee bevat cafeïne. Minder dan koffie, maar als je er gevoelig voor bent, drink je dus 's avonds beter geen zwarte thee.


Inhoud
100g

Lathee pure thee wordt verkocht in een witte bewaarbeker uit gerecycleerd bamboe. Je thee is zo perfect beschermd. Om opnieuw aan te vullen, kan je een navulpak bestellen of met je beker langskomen in Lathee Geraardsbergen.


Lathee raadt aan